Norme de folosire casnica a gazelor naturale

O locuinta decenta si mai ales moderna presupune instalarea tuturor echipamentelor capabile sa creeze microclimatul optim pentru supravietuire. A avea permanent caldura si apa calda sau gaze pentru folosinta casnica reprezinta acum o stare de necesitate, si nici decum nu un lux asa cum era pana nu demult.

In ultimul timp, datorita popularitatii folosiri gazelor, au fost aprobate nenumarate norme de montaj, folosinta si mentenanta a echipamentelor si instalatiilor de gaze, iar un moment de cotitura il reprezinta spargerea monopolului Distrigaz asupra acestor activitati prin distribuirea catre firme autorizate a operatiunilor de proiectare si mentenanta.

Insa, cele mai multe firme se ocupa exclusiv de efectuarea acestor operatiuni, fara sa informeze concret propietariidespre riscurile la care se expun daca nu respecta regulile de exploatare corecte iar lucrul acesta poate fi observat cu usurinta cand pe perioada iernii canalele de stiri abunda in informatii despre adevarate drame.

In asemenea conditii, consideram a fi optim si oportun sa informam clientii nostri, si nu numai, asupra celor mai importante lucruri de stiut despre utilizarea si instalarea gazelor naturale, partea exclusiva privitoare la locuintele dumneavoastra.

In general instalatiile de gaze fac obiectul unei atentii sporite fiind supuse unui control mult mai riguros fata de celelalte instalatii datorita faptului ca pericolul creeat de acestea poate fi pe cat de invizibil pe atat de devastator.

Utilizarea gazelor este permisa numai in incaperi in care nu exista pericol de incendiu datorita radiatiei termice, pericol de explozie datorita substantelor combustibile aflate in interior sau pericolul de intoxicatie sau axfisiere a persoanelor care isi desfasoara activitatea in aceasta incapere. In absolut toate incaperile in care se monteza aparate care sunt consumatoare de gaze se impune existenta ferestrelor sau luminatoarelor catre exterior pentru aerisirea constanta si facila a respectivei incaperi. Avand in vedere ca marea majoritatea locuintelor au in acest moment geamurile din termopan sau securizat, a devenit obligatorie montarea de senzori sau detectoare de gaz, lucru care poate face diferenta dintre viata si moarte.